Continox
Læs mere | Vis nyhedsarkiv
  Ansøg om medlemskab i Perlen.
Klik her
 
E-mail:  Password:
Login Glemt login?
 
 
Menu
Forsiden
Om Perlen
Ture og arrangementer
Galleri
Uddannelse
Kurser
Juniorafdelingen
Undervandsrugby
Påfyldning af flasker
Bestyrelse og udvalg
Sponsorer

 
Undervandsrugby

Er man fridykker er det vigtigt at man er i god fysisk form. Arbejder man ikke på at forbedre sin grundform, vil man have meget svært ved at gøre fremskridt som fridykker på længere sigt. Selv om fritidsdykning oftest er afslappende, så kommer man ofte ud for at skulle gå langt med tungt udstyr, eller svømme i kraftig strøm - det kræver en rigtig god kondi.

Hvis man ikke rigtigt er motiveret for almindelig konditionstræning som f.eks. cykling, løb, banesvømning eller jernløft, kan det være svært at forbedre sine fridykker evner. Et godt alternativ til denne form for konditions træning er UV-rugby

UV-rugby spillet er fysisk krævende, men samtidigt er det meget sjovere end bare at svømme frem og tilbage i svømmehallen. Ofte bliver man så grebet af spillet at man presser sig til sit yderste. Når man går til overfladen efter luft, vil ens puls ofte være lige i nærheden af max. pulsen, og efter få sekunder er man tvunget til at dykke på ny.

Dette svarer til en utroligt hård intervaltræning, og samtidigt tvinger man kroppen til at arbejde uden ilt mens man er neddykket.

En typisk UV-rugby trænings session varer 1 time, og ofte indledes med 10-15 minutter interval træning.

Kombinationstræning
Selv om UV-rugby er sjovt og intenst må man ikke undlade at træne traditionel fridykning ved siden af. Det er fx. vigtigt at træne statisk og dynamisk apnea for at bibeholde den mentale tilvending og sindsro som fridyking kræver. Konstantvægt dybdedykning må heller ikke opgives til fordel for UV-rugby. Det er vigtigt at vende kroppen til trykket, og det er vigtigt at opbygge erfaring og fortrolighed med dybden, kulden og mørket.

Er Undervands Rugby noget for dig, er du velkommen til at prøve spillet en fredag aften sammen med nogle af klubbens medlemmer. Ring til formanden og høre nærmere om mulighederne for at dyrke UV-Rugby i Perlen.  
 

Træning: Torsdag 19.30 - 20.30


 
 
     
 
         Copyright © 2019 Herning Sportsdykkerklub Perlen • Brændgårdvej 20 • 7400 Herning • Telefon: 20 47 96 59